Koperen penning ter ere van Justus Lipsius

Adolphe Christian Jouvenel

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Koperen penning, gegoten ter ere van Justus Lipsius (1574-1606; humanist, filoloog en historiograaf). Op de voorzijde is een borstbeeld van een mansfiguur afgebeeld, Justus Lipsius, en profil en naar links gericht afgebeeld. Hij is afgebeeld met een snor, baard en een geplooide kraag. Onder het borstbeeld staat het opschrift "JOUVENEL". De voorzijde bevat het rondschrift "JUSTE LIPSE NÉ EN 1547 - MORT EN 1606.". Hieromheen loopt een parelrand. Op de keerzijde staat het opschrift "CRITIQUE, HISTORIEN, PHILOLOGUE, POLITIQUE, PHILOSOPHE IL FUT TOUR A TOUR PROFESSEUR A JENA, A LEYDE ET A L'UNIVERSITE DE LOUVAIN DONT IL EST UNE DES GLOIRES. SES NOMBREUX OUVRAGES ONT EU EN LEUR TEMPS UNE VOGUE IMMENSE."

Object

Titel
Koperen penning ter ere van Justus Lipsius
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
3619.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Adolphe Christian Jouvenel
Merkteken
Voorzijde: onder het borstbeeld: JOUVENEL.
Materiaal
koper
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 3,4 x 0,3cm (34 x 3mm)
Gewicht: 17,1g

Onderwerp

Voorstelling
mansportret, borstbeeld

Verwerving

Datum
1885
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan