Wandbord met een voorstelling van de begroeting van Van der Werf door Boisot, 1924

Timmermans

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Gegoten koperen wandbord met een historische voorstelling van de begroeting van burgemeester Van der Werf door admiraal Louis de Boisot na het ontzet. Met opschrift: "1574. 3 OCT. 1924" en: "DE BEGROETING VAN V.D. Werf DOOR BOISOT". Op de achterzijde de woorden "NAMAAK VERBODEN". Op de achterzijde een etiket met de tekst, onder elkaar in hoofdletters: "HISTORISCH WANDBORD, VOLGENS FOTOGRAFIE GEMODELLEERD DOOR DEN BEKWAMEN BEELDHOUWER DEN HEER TIMMERMANS, DEN HAAG, IN KOPER VERVAARDIGD TE KOPERSLAGERIJ VAN M.C. SEGAAR, LANGE SCHEISTRAAT 21-23 - LEIDEN, NAMAAK VERBODEN, ALLEEN ECHT VOORZIEN VAN MIJN HANDTEKENING, HANDELSDRUKKERIJ HARDON & SEGAAR, VAN DIJCKSTRAAT 174, 'S-GRAVENHAGE". Op het etiket is door de maker een handtekening gezet.

Object

Titel
Wandbord met een voorstelling van de begroeting van Van der Werf door Boisot
Objectnaam
wandbord
Inventarisnummer
3790
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Makers
Timmermans (maker)
W.H. Hoogkamer (naar)
A.P. Oosterling (naar)
M.C. Segaar (maker)
Datering
1924
Signatuur
Achterzijde: M.C. Segaar
Materiaal
koper
Techniek
gegoten
Afmetingen
Algemeen: 1,2 x 23,7cm (12 x 237mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadsgezicht, historie, boot

Verwerving

Datum
1924
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan