Afgietsel van een penning op het sneuvelen van Maarten Harpertsz. Tromp

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Tinnen afgietsel van een penning op het sneuvelen van Maarten Harpertsz. Tromp in 1653. Aan de voorzijde is in hoog reliëf een buste naar rechts van Maarten Harpertszoon Tromp afgebeeld. Rondom de voorstelling een lauwerkrans en het omschrift: "MART.HARP.TROMP.R.L.AD.V.HOL.ZE.WES". Op de keerzijde twee grote oorlogsschepen met wimpels en vlaggen in de top, zeilend op kalm water. Op de achtergrond nog een vijftal schepen. Met gegraveerd omschrift: "Tromp driemaal in dit Jaar verlaten is in noot. Sijn ronde goedigheit was de oorzaak van sijn doot. den 10 August 1653".

Object

Titel
Afgietsel van een penning op het sneuvelen van Maarten Harpertsz. Tromp
Objectnamen
penning, afgietsel
Inventarisnummer
3882
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materiaal
tin
Technieken
gegraveerd, gegoten
Afmetingen
Algemeen: 8,4 x 6,4 x 1,1cm (84 x 64 x 11mm)
Diameter: 6,4cm (64mm)
Gewicht: 92,9g

Onderwerp

Voorstelling
borstbeeld, schip, mansportret

Verwerving

Datum
1927
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan