Zilveren bokaal aangeboden aan predikant Isaac Prins, 1861

Jacob Daniel Arnoldi

Zilveren bokaal, gedreven en gegrafeerd, in Rococo-stijl met deksel en met hout in de bodem. Aan weerszijden van de bokaal twee gedecoreerde vensters met de inscripties: "Aan den Hoogeerwaardigen Isaac Prins op zijn tachtigsten jaardag 15 Februari 1861" en "Blyk van Hoogachting en Broederliefde". De bokaal en deksel zijn gedecoreerd met bloem- en bladermotieven en met C- en S-voluten [Rococo-stijl]. Op de deksel een figuur met helm, schild en boek, met op het schild een diervorm [duif?] en op het boek een diervorm [lam?]. Merktekens op de voet, steel en kelk.

Object

Titel
Zilveren bokaal aangeboden aan predikant Isaac Prins
Objectnaam
bokaal (beker)
Inventarisnummer
3967.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Makers
Jacob Daniel Arnoldi
Johannes Willem Wielick
Datering
1861
Merktekens
Rand voet, steel en bovenzijde kelk: leeuw eerste gehalte; jaarletter B (= 1861); meesterteken A & Co boven een schaal in vierkant (= J.D. Arnoldi en J.W. Wielick)
Materialen
hout, zilver
Technieken
gegraveerd, gedreven
Afmetingen
Algemeen: 32 x 11,4cm (320 x 114mm)

Onderwerp

Voorstelling
figuur, bloem, dier

Verwerving

Datum
1933
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Particulier geschenk, Leiden, 1933
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan