Bril met brillenkoker van Floris Verster, voor 1927

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bril met brillenkoker die heeft behoord tot de Leidse schilder Floris Hendrik Verster. De bril zonder montuur heeft ronde glazen. De veren en de brug voor de neus zijn aan de glazen geschroefd. De veren zijn voor een groot deel van flexibele kunststof gemaakt. De andere delen zijn van messing. De bril zit in een ijzeren brillenkoker met scharnierend deksel welke gevoerd is met lichtgroen velours. De koker is op zijn beurt weer opgeborgen in een tweedelig etui gemaakt van heel fijne gevlochten strookjes witte kunststof met diagonale blauwe strepen.

Object

Titel
Bril met brillenkoker van Floris Verster
Objectnamen
etui, bril, koker (houder)
Inventarisnummer
4202
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
voor 1927
Materialen
messing, glas, ijzer, velours, kunststof
Technieken
gevlochten, geperst, geslepen
Afmetingen
Bril: 1,2 x 12 x 6,5cm (12 x 120 x 65mm)
Brillenkoker: 2 x 15,7 x 7cm (20 x 157 x 70mm)
Etui: 2,1 x 16 x 8,2cm (21 x 160 x 82mm)

Verwerving

Datum
1939
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan