Penning op de 400ste geboortedag van Marnix van St. Aldegonde, 1940

Han Wezelaar

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bronzen gedenkpenning op de 400ste geboortedag van Marnix van St. Aldegonde. Op de voorzijde is een driekwart naar links gewend borstbeeld van Marnix van St. Aldegonde afgebeeld. Hij draagt een bontjas met geplooide kraag, en heeft een puntbaard en snor. Boven de voorstelling het omschrift: PHILIPS VAN MARNIX VAN ST. ALDEGONDE 1540-1940". Rechts op de borst gemerkt. Op de keerzijde een driemaster op volle zee, met op de achtergrond rotsen. Rechtsboven blazen de vier winden het schip voort, en erboven een stralende zon met een Hebreeuwse tekst en "XPE". Rechtsonder een dolfijn en een banderol met het opschrift "REPOS AILLEVRS".

Object

Titel
Penning op de 400ste geboortedag van Marnix van St. Aldegonde
Objectnaam
gedenkpenning
Inventarisnummer
4228
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Han Wezelaar
Datering
1940
Merktekens
Voorzijde, rechtsonder: W.
Materiaal
brons
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 5 x 0,3cm (50 x 3mm)
Gewicht: 45,3g

Onderwerp

Voorstelling
dolfijn, zeegezicht, borstbeeld, allegorie, driemaster, zon, mansportret

Verwerving

Datum
1940
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan