Stempelspel met dierenstempels

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Stempelspel met stempels van dieren uit de dierentuin. Het spel zit in een roodbruine doos met deksel. Op de bovenzijde van het deksel staan drie voorstellingen van een dierentuin: bovenaan kooien met leeuwen en ijsberen met links olifanten en rechts apen, linksonder kooien met apen en vogels, en rechtsonder een veld met kangaroeën en giraffen. Bovenaan staat het opschrift "Zoologische Garten" in rood met eromheen "Diergaarde, Zoological garden, Jardin Zoologique, Giarding Zoologico". Onderaan staat "Mit Farbstiften kolorierter Original-Stempel-Abdruck. Gesetlich Geschützt". Op de binnenzijde van het deksel staat in het Duits, Engels en Frans een uitleg met daarboven "Bilder-Stempelspiele Ideal". In de doos zitten 24 vakjes met stempels van dieren, kooien, bomen, personen, zodat een dierentuin kan worden gestempeld. Alle stempels zijn van hout en hebben een rubberen stempelvlak met een zwarte ronde knop om de stempel vast te kunnen houden.Tevens is toegevoegd een doosje met een stempelkussen.

Object

Titel
Stempelspel met dierenstempels
Objectnaam
spel
Inventarisnummer
4314
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materialen
hout, karton, inkt, rubber
Afmetingen
Algemeen: 2,5 x 37 x 25cm (25 x 370 x 250mm)

Onderwerp

Voorstelling
dier

Verwerving

Datum
1941
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan