Reisinktstel in doosje van groen slangenleer

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Miniatuur reisinktstel in doosje bekleed met groene slangenhuid. Het doosje is aan de voorzijde voorzien van een sluiting waarmee het deksel kan worden geopend. Het deksel is aan de achterzijde bevestigd met een scharnier. In het deksel een spiegel, rondom afgezet met een geribbelde rand en rode stof. In het doosje zijn uitsparingen met daarin de volgende onderdelen: twee glazen inktpotjes met metalen gedecoreerde deksel. Een blauw glazen stempel met de afbeelding van een mensenhoofd, en profil. Het stempel heeft een metalen, gedecoreerde handgreep. Liggend in het doosje een onderdeel van een pen. Dit onderdeel heeft aan weerszijde een uitsparing waarin andere pen onderdelen aangeschroefd kunnen worden. Staand in het doosje een drietal onderdelen van een pen.

Object

Titel
Reisinktstel in doosje van groen slangenleer
Objectnaam
inktstel
Inventarisnummer
4336
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Materialen
slangenleer, textiel, metaal, glas, zilver
Techniek
verzilverd
Afmetingen
Algemeen: 4,4 x 6 x 3,8cm (44 x 60 x 38mm)

Verwerving

Datum
1942
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan