Pendule in een vaas, tweede helft 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Pendule in een porseleinen vaas. De vaas heeft een ronde goudkleurige voet, een bol blauw middenstuk en een cylindervormige goudkleurige hals met een uitkragende boord. De vaas is van onder opengewerkt. De vaas is voorzien van twee engelfiguren aan weerszijden van de wijzerplaat. De wijzerplaat in een ronde goudkleurige kast steekt uit. Het geheel staat op een vierkanten sokkel met op elke zijde een hoofd met lange haren en twee zwanen. De pendule is geplaatst onder een glazen stolp op een houten voet. Het boeket bestaat uit onder andere blauwe korenbloemen, roze rozen, rode bloemen en witte glazen bollen. Het geheel is geplaatst onder een glazen stolp en een houten voet.

Object

Titel
Pendule in een vaas
Objectnaam
pendule
Inventarisnummer
4396.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
tweede helft 19de eeuw
Materialen
hout, textiel, porselein, glas, papier, metaaldraad
Technieken
verguld, beschilderd
Afmetingen
Totaal: 57 x 25,8cm (570 x 258mm)
Stolp: 52,5 x 23,8cm (525 x 238mm)
Sokkel: 4,5 x 25,8cm (45 x 258mm)

Verwerving

Datum
1944
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan