Kist van djatihout met ijzer beslag

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Kist van djatihout met ijzeren scharnieren, slotbeslag en twee hengsels. Met twee hoekijzers en bodemijzers, lelievormige uiteinden. Wagenschotconstructie. Twee draaghengsels opzij, ovaal van vorm. Het deksel is rondgeprofileerd. Slotplaat heeft een voluutvormige uitgezaagde rand, met vier noppen beklonken. Staat op latjes aan voor- en achterkant. Achterop een staarthengsel met enkelvoudige scharnieren. Loopt tegen de deksel naar binnen door. Is met twee noppen op de deksel beslagen. Twee rijden houten pinnen midden over het deksel aan de zijranden. Eikenhouten bodem.

Object

Titel
Kist van djatihout met ijzer beslag
Objectnaam
kist
Inventarisnummer
4408
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Materialen
djatihout, ijzer
Techniek
gesmeed
Afmetingen
Algemeen: 39 x 97 x 54,3cm (390 x 970 x 543mm)

Verwerving

Datum
1945
Wijze van verwerving
Legaat
Met dank aan
Legaat 1945
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan