Wapenschild met het familiewapen van De Gyselaer

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Wapenschild met het familiewapen van De Gyselaer van gesneden, geschilderd en verguld hout. Het wapen is gevierendeeld. Linksboven en rechtsonder zijn de witte vlakken voorzien van een rode toren, gekanteeld en met twee zwarte vensters waaronder een met goud omlijste zwarte poort met een witte valdeur. Rechtsboven en linksonder zijn de rode vlakken met een witte balk linksgeschuind met aan beide zijden drie vergulde lelies. Bovenop het schild staat een vergulde kroon en onderaan staat een witte banderol met het zwartgeschilderde opschrift "DE GYSELAER".

Object

Titel
Wapenschild met het familiewapen van De Gyselaer
Objectnaam
wapenschild
Inventarisnummer
4419
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materiaal
hout
Technieken
gesneden, verguld, geschilderd
Afmetingen
Algemeen: 39,5 x 28,5 x 8,5cm (395 x 285 x 85mm)

Onderwerp

Voorstelling
familiewapen, toren (bouwwerk), lelie

Verwerving

Datum
1945
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan