Prijspenning van de Wereldtentoonstelling van 1885 te Antwerpen, 1885

Charles Wiener

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Geelkoperen penning op de Wereldtentoonstelling te Antwerpen in 1885. Op de voorzijde het naar rechts gerichte portret van Leopold II en profil afgebeeld. Er omheen het omschrift: "LEOPOLD II ROI DES BELGES PROTECTEUR DE L'EXPOSITION". Onderaan in heel kleine letters de maker: "CH. WIENER. BRUXELLES". Op de keerzijde een allegorische afbeelding met een maagd met een bazuin in de hand zittend op een wereldbol. Om haar heen atributen van kunst, handel, landbouw, zeevaart en nijverheid, zoals een zeis, een hamer, een aambeeld, een palet met penselen, een anker en schepen en symbolen van Hermes. Naast haar een putto met in de hand een lauwerkrans en een schrijfveer. Op de achtergrond torens van Antwerpen. Er boven het omschrift: "EXPOSITION UNIVERSELLE ANVERS 1885". Onderaan in kleine letters als opschrift de naam van de maker: "CHARLES WIENER".

Object

Titel
Prijspenning van de Wereldtentoonstelling van 1885 te Antwerpen
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
4696
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Charles Wiener (maker)
Datering
1885
Merkteken
Voorzijde: CH.WIENER. BRUXELLES; keerzijde: v:CHARLES WIENER
Materiaal
messing
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 6 x 0,4cm (60 x 4mm)
Gewicht: 93g

Onderwerp

Voorstelling
globe, personificatie, allegorie, portret
Topografie
antwerpen

Verwerving

Datum
1939
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan