Penning op 400ste geboortedag van prins Willem van Oranje, 1933

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Bronzen penning op de 400ste geboortedag van prins Willem van Oranje. Op de voorzijde is een driekwart naar rechts gewend borstbeeld van prins Willem I afgebeeld. Hij heeft een soort muts op zijn hoofd en draagt een grote plooikraag. Rond de voorstelling het omschrift: "WILLEM.I.PRINS.VAN.ORANJE.GRAAF.VAN.NASSAU.", en een bloemetje. Op de keerzijde een afbeelding van een half uitgerold stuk perkament, met onderaan de zegels van Holland en Oranje en een zevenregelig opschrift: "Wij heffen hart en handen Voor't heil der Nederlanden En zweren vast den eed: Tot doodsbeproefde trouwe, Wilhelmus van Nassouwe, Met U te staan gereed. Delft, 17 April 1933". Met omschrift: "WILHELMUS.VAN.NASSOUWE.COMMISSIE.ANV.DSV.NJV.".

Object

Titel
Penning op 400ste geboortedag van prins Willem van Oranje
Objectnaam
gedenkpenning
Inventarisnummer
4896
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1933
Materiaal
brons
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 4 x 0,3cm (40 x 3mm)
Gewicht: 26,2g

Onderwerp

Voorstelling
oranjeappel, borstbeeld, wapen (teken), mansportret

Verwerving

Datum
1948
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan