Lakenloodje

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Lakenloodje, bestaande uit twee onderdelen die oorspronkelijk middels een smal reepje met elkaar verbonden waren. Het ene onderdeel bestaat uit een ronde schijf met daarop twee kleinere ronde schijfjes. Ingedrukt is het getal "5034" af te lezen. De afbeelding op de keerzijde is vervaagd. Als rondschrift is alleen af te lezen de letters: "ESTIR". Het andere onderdeel bestaat uit een ronde schijf met twee openingen voor de ronde schijfjes van onderdeel A. Op dit onderdeel is het getal "5034" af te lezen. Eventuele afbeeldingen op de keerzijde zijn vervaagd.

Object

Titel
Lakenloodje
Objectnaam
lakenloodje
Inventarisnummer
5034
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Materiaal
lood
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 4 x 3,6 x 0,5cm (40 x 36 x 5mm)

Onderwerp

Collectie
bodemvondsten

Verwerving

Datum
1948
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan