Garenwinder van mahoniehout, 18de of 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Garenwinder vervaardigd van mahoniehout. De garenwinder bestaat uit een C-vormig houten gedeelte met een pen met een schroefdraad erdoor aan de onderzijde ter bevestiging aan een plank of iets dergelijks. De pen heeft een platte knop. De einden van de C-vormige ring zijn afgeplat. Op deze ring staat een as die aan de bovenzijde afgesloten hoort te zijn met een eikelvormige geprofileerde knop. Om de as draait een lantaarnvormige haspel die zou moeten bestaan uit twee gedraaide schijven met vijf ronde stokjes als ribben. De bovenste schijf en van deze haspel en de knop bovenop onbreken echter.

Object

Titel
Garenwinder van mahoniehout
Objectnaam
garenwinder
Inventarisnummer
5246.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
18de of 19de eeuw
Materiaal
mahoniehout
Techniek
gedraaid
Afmetingen
Algemeen: 22,5 x 8,1cm (225 x 81mm)

Verwerving

Datum
1887
Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan