Politiehelm met wapen van Leiden, ca. 1905

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Een politiehelm, model begin 20ste eeuw. Het is een bol met afhangende rand, die voor en achter breder is, en midden bovenop, van achter naar bovenop de bol loopt een kam. De helm is overtrokken met blauw waterafstotend laken en heeft rondom de bol een leren band. De rand onderaan is afgezet met leer. Boven over de kam loopt wit metalen strook. De voorzijde van de kam is versierd met de dooreen geslingerde letters "L S" (stad Leiden) in een driehoek. Middenvoor is een metalen wapen van Leiden met kroon aangebracht met leeuwen als schildhouders. Onder het wapen een banderol met de tekst "POLITIE". De binnenkant van de helm is afgezet met een leren band en daarboven een katoenen strook met vetersluiting. De onderzijde van de rand is met leer bekleed. Van binnenuit loopt een leren kinband met gespsluiting.

Object

Titel
Politiehelm met wapen van Leiden
Objectnamen
onderdeel, uniform, helm
Inventarisnummer
528
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
ca. 1905
Materialen
metaal, laken, katoen, leer
Afmetingen
Algemeen: 19 x 17,5 x 27,4cm (190 x 175 x 274mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen, leeuw

Verwerving

Datum
1922
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan