Prijspenning van de Aluminium Company te Londen, 1889

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Prijspenning van de Aluminium Company te Londen, vervaardigd van aluminium. Op de voorzijde zijn bij een brandende oven een zittende mannelijke figuur met een smeedhamer, en een staande vrouwelijke figuur met een brandend olielampje afgebeeld. Op de grond liggen nog een tweetal werktuigen, rondom het omschrift: "LABOUR SCIENCE INDUSTRY". Op de keerzijde het omschrift: "MANUFACTURES BY THE DEVILLE-CASTNER PROCESS" en het opschrift "THE ALUMINIUM COMPANY LIMITED LONDON 1889" in een lauwerkrans bestaande uit een palmtak en een eikentak.

Object

Titel
Prijspenning van de Aluminium Company te Londen
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
5327.12
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1889
Materiaal
aluminium
Techniek
geslagen
Afmetingen
Algemeen: 5 x 0,4cm (50 x 4mm)
Gewicht: 17,8g

Verwerving

Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan