Schrijfdoos met jachttafereel op zwarte lak, ca. 1850

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Luxe schrijfdoos van zwart gelakt beukenhout of papier maché met op het deksel vijf door vergulde arabesken omringde medaillons polychroom beschilderd met romantische taferelen. Op de vier buitenste zijn landschapjes afgebeeld, het middelste medaillon toont een jachttafereel van een figuur met twee jachthonden in een landschap met bergen en meren. Onderin staat het opschrift: "LOOKING OUT FOR DEER". Op de voorzijde vergulde arabesken en een ovaal sleutelgat. Het deksel is aan de binnenzijde bedekt met rood velours. Het interieur is verdeeld in verschillende vakken met uitneembare delen. Een vak met een vierkante glazen inktpotje, een pennenbakje met zwarte lak, een rechthoekig vakje met een zwart gelakt bakje en een platte lade met daarin een vloeiblad in een montuur van leer en marmerpapier. Onder deze lade is een ruimte voor enveloppen. De rest van het interieur is bekleed met bedrukt papier met een groenbruin bloemmotief.

Object

Titel
Schrijfdoos met jachttafereel op zwarte lak
Objectnamen
doos, inktpot
Inventarisnummer
5433
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
ca. 1850
Materialen
metaal, hout, glas, papier, karton, velours
Technieken
gelakt, beplakt, beschilderd, geperst, verguld
Afmetingen
Algemeen: 5,3 x 26,1 x 19,1cm (53 x 261 x 191mm)

Onderwerp

Voorstelling
landschap, jagen

Verwerving

Datum
1950
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan