Muntteller voor gouden tientjes

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Muntteller voor gouden tientjes, bestaande uit een geelkoperen cilindervormige koker met de diameter van een gouden tientje. In de koker zit een veer, welke met een plaatje neergedrukt kan worden om de munten erin te bevestigen. Rond de koker zijn lijnen gegraveerd met een cijferverdeling: "5", "10", "15", "20" en "25". De munten zijn in de koker zichtbaar door een nauwe verticale gleuf en de munten zijn langs de cijferverdeling telbaar. Over deze koker past een koperen deksel. De buitenzijde van de koker en het deksel is bekleed met rood leer.

Object

Titel
Muntteller voor gouden tientjes
Objectnaam
koker (houder)
Inventarisnummer
5468
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Materialen
leer, messing
Techniek
gegraveerd
Afmetingen
Algemeen: 5,4 x 2,5cm (54 x 25mm)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan