Kist met opengewerkt geelkoperen beslag

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Rechthoekige kist van kamferhout met opengewerkt geelkoperen beslag op vier elzenhouten poten. Aan de voorkant staan twee bolpoten en aan de achterkant staan twee hoekige poten. De plint is eenvoudig geprofileerd en het deksel is bolgeprofileerd. Aan de voorkant zit in het midden een slot met een ijzeren sleutel, omgeven door een glad schild en met het deksel verbonden door een band met scharnier (een overval). Bovenop het deksel zitten twee banden, elk met zes halfronde bollen, en met een scharnier verbonden aan de achterkant. Op de hoeken van het deksel zitten vier opengewerkte vierkante platen. Aan de zijkanten van de kist zit aan beide zijden een draaiend handvat, omgeven door een langwerpig opengewerkte plaat. Om de hoeken van voor naar de zijkant drie dezelfde boven elkaar geplaatste ovale opengewerkte platen. Om de hoeken van zijkant naar achterkant zijn deze platen voor de helft aanwezig. Alle platen zijn met schroefjes aan de kist bevestigd.

Object

Titel
Kist met opengewerkt geelkoperen beslag
Objectnaam
kist
Inventarisnummer
5477
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materialen
messing, hout, elzenhout, ijzer
Afmetingen
Algemeen: 64,5 x 115,7 x 56,5cm (645 x 1157 x 565mm)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan