Stoel met ajour gesneden planken in de rugleuning

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Notenhouten stoel met snijwerk aan de bovenkant van de rugleuning, met ajour bewerkte rugplanken en voorsport. De achterste poten dienen tevens tot achterstijlen van de leuning. De vier poten zijn vervonden door sporten, waarvan de voor- en achtersport hoger liggen dan de zijsporten. Op het zitraam een gladde zitting. De leuning, welke naar achteren helt, heeft twee dwarsregels. De voorsport heeft een opengewerkt uitgezaagd arabeskversiering evenals de twee rugregels. De zijsporten geaccouleerde onderkant. Voorzittingsregel heeft een gekanteelde uitgezaagde rand. Op de rugstijl een gekrulde S-vormige uitgesneden acanthusblad. Rond geprofileerde zittingsregel. Houten pinconstructie.

Object

Titel
Stoel met ajour gesneden planken in de rugleuning
Objectnaam
stoel
Inventarisnummer
5478.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materiaal
notenhout
Techniek
gesneden
Afmetingen
Algemeen: 106 x 42,4 x 49,5cm (1060 x 424 x 495mm)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Legaat
Met dank aan
Legaat, 1951
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan