Trumeau met marmeren blad en klauwpoten, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Trumeau gefineerd met mahoniehout. De penanttafel heeft een loszittend grijs marmeren blad en een spiegel. Onder het marmeren blad een bol messing profiel. Daaronder een lade met in het midden een slot met koperen slotplaat, lauwerkrans en bloemmotief met daarin het sleutelgat. Aan weerszijden van het sleutelgat zit eenzelfde ornament, zonder sleutelgat met er omheen een ring. Op de twee hoeken aan de voorzijde een gladde zuil, die zich naar boven enigszins verjongd. Aan de boven- en onderzijde van de zuilen een messing ring met geslingerde bandjes- en bloemetjesrand. Op de zuilen een vierkante messing dekplaat. Tegen de achterkant een rechthoekige spiegel, omgeven door een messing hol geprofileerde bies. Aan de zijden van de spiegel een mahonielijst, waartegen in het midden een smalle platte pilaster met hol voetstuk en geribbeld kapiteel met vier horizontale geledingen. Op de vier poten rust een gladde plint met holle messing bies. Aan de voorzijde twee klauwpoten met afgesleten groene en witte verf. Aan de rechterzijde dichtbij het objectnummer heeft een plastic doorzichtig naambordje gezeten. Daarvan zijn alleen nog twee nageltjes over.

Object

Titel
Trumeau met marmeren blad en klauwpoten
Objectnaam
penanttafel
Inventarisnummer
5479
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
19de eeuw
Materialen
spiegelglas, koper, verf, mahoniehout, fineer, marmer
Technieken
geverfd, gefineerd
Afmetingen
Algemeen: 81,5 x 97,5 x 42cm (815 x 975 x 420mm)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Legaat
Met dank aan
Legaat, 1951
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan