Mahoniehouten Lodewijk XVI-stoel bekleed met groene trijp, ca. 1870

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Mahoniehouten Lodewijk XVI-stoel bekleed met groene trijp. De vier poten verjongen zich naar onderen toe. De twee voorpoten hebben aan voor- en buitenzijde twee cannelures. De achterste poten staan iets naar binnen geplaatst en lopen door in de buitenstijlen van de leuning. Het rugbord is open, met in het midden drie tussenstijlen die allen in het midden een verdikking hebben. De bovanrand loopt met een lichte boog. De zitting van de stoel is bekleed met gestreepte groene trijp. Langs de randen van de bekleding loopt een rand met koperen siernagels.

Object

Titel
Mahoniehouten Lodewijk XVI-stoel bekleed met groene trijp
Objectnaam
stoel
Inventarisnummer
5488.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
ca. 1870
Materialen
mahoniehout, trijp, koper
Technieken
bekleed, gesneden
Afmetingen
Algemeen: 62 x 47 x 45cm (620 x 470 x 450mm)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan