Rijtuigparasol, 1900

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Parasol met scherm van zijde in licht- en donkerbruine banen, waartussen geruite banen in wit, groen, rood, geel, zwart en blauw. Bovenin en op één derde van de rand een strook met korte franje in dezelfde kleuren als de ruit. De parasol is bovenin en langs de onderkant afgezet met een sierstrookje met bruine kwasten waar lange rood, groen, blauw en witte franje aan hangt. Voering van witte zijde met geschulpte rand en ingedrukte bloemetjes. Houten baleinen, deze zijn verbonden met een koperen hulsje dat om het beukenhouten bovenstuk van de stok verschuifbaar is. Het onderste deel van de stok is van bewerkt ivoor, eindigend in een grote lus. Stok en ivoor zijn door een scharnier met elkaar verbonden. Met een verschuifbaar koperen hulsje wordt de scharnier vastgezet. Boven het scherm eindigt de stok in een geprofileerd ivoren knopje met doorboring.

Object

Titel
Rijtuigparasol
Objectnaam
parasol
Inventarisnummer
5555
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
1900
Materialen
beukenhout, zijde, koper, ivoor
Technieken
genaaid, gesneden
Afmetingen
Dicht: 47 × 20 × 8,5cm (470 × 200 × 85mm)
Open: 47 × ca. 45cm (470 × 450mm)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan