Offerkistje van hout met ijzeren beslag en los slot en sleutel

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Houten offerkistje met smeedijzeren beslag en los slot en sleutel. De kist is kubusvormig met aan de bovenzijde een deksel. In het midden van het deksel en het beslag is een gleuf gemaakt. Tevens is op het deksel een hengsel met daaraan een ketting met vijf schakels bevestigd. Aan de voorzijde een grote slotplaat met een sleutelgat. Tevens twee beugels waarvan een die in de slotplaat haakt. De ander haakt over een oog voor de bevestiging van een slot. Het kistje is lichtbruin geverfd. Op de zijkanten met witte gotische letters: "Godt geve haer de [?....]egen" (aan de linkerkant) en "diet gelt bewaere" (aan de rechterkant). Onder de tekst een krulmotief. Los bij het kistje zijn een hangslot en een sleutel aangetroffen. Het slot is rond van vorm en dubbelwandig. Links en rechts aan de bovenzijde is een halfronde uitstulping waartussen een gebogen metalen haak is bevestigd. Onderaan in het midden een sleutelgat. Bijpassend een sleutel met een ovaal oog. Tevens is een u-vormige metalen pin met scherpe punten aangetroffen.

Object

Titel
Offerkistje van hout met ijzeren beslag en los slot en sleutel
Objectnamen
slot (afsluitingsmiddel), sleutel, kistje
Inventarisnummer
5689
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Materialen
hout, ijzer, verf
Technieken
geklonken, beschilderd, schrijnwerk, gesmeed
Afmetingen
Kistje: 25 x 16,1 x 17,8cm (250 x 161 x 178mm)
Slot: 6,2 x 4,3 x 0,7cm (62 x 43 x 7mm)
Sleutel: 2 x 5 x 0,3cm (20 x 50 x 3mm)
Pin: 3,8 x 3 x 0,5cm (38 x 30 x 5mm)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Overdracht
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan