Lantaarn met oliebrander, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Rechthoekige blikken lantaarn met in de twee zijwanden en in de scharnierende deur een glazen ruitje dat aan de bovenkant afgeronde hoeken heeft. De onderzijde van de lantaarn is voorzien van in een cirkel geplaatste perforaties voor de luchttoevoer. Bovenop de lantaarn bevindt zich een overkapte schoorsteen met daaraan een beugel van ijzerdraad om de lantaarn aan vast te houden. Aan de achterzijde zit een blikken lip om de lantaarn te bevestigen aan wand of deur. In de lantaarn is een oliebrander geplaatst met een reservoir met een lont en een draaiwiel. Het draaiwiel is via een sleufje aan de linkerzijde naast de deur van buitenaf te bedienen.

Object

Titel
Lantaarn met oliebrander
Objectnamen
olielamp, lantaarn
Inventarisnummer
5711
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Materialen
blik, glas
Techniek
geklonken
Afmetingen
Algemeen: 17,6 x 8,5 x 10cm (176 x 85 x 100mm)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Overdracht
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan