Geborduurde stoelbekleding, eerste kwart 20ste eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Geborduurde stoelbekleding of kussen met een afbeelding van rozen in een geometrische rand. Geborduurd op lichtblauw katoenen stramien. In het midden in petit point (over één draad) met wol en zijde geborduurde rozen in een cartouche, in de kleuren paars, rood, groen, wit en bruin. Hier omheen vlakvulling in kruissteek met beige zijde, geborduurd over twee draden. Als afsluiting een geschulpte rand met zeventien met elkaar verbonden rood, paars en roze cirkels in wol en zijde, geborduurd over twee draden. Gevoerd met beige katoen.

Object

Titel
Geborduurde stoelbekleding
Objectnaam
borduurwerk
Inventarisnummer
5718
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
eerste kwart 20ste eeuw
Materialen
wol, katoen, zijde
Techniek
geborduurd
Afmetingen
Algemeen: 36,5 x 45 x 1cm (365 x 450 x 10mm)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan