Kast voor historieprenten geschonken aan Robert Fruin, ca. 1885

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Kast voor historieprenten geschonken aan Robert Fruin, met een versiering in neo-gothisch ornamenten. Van onderen is de kast open, met op éénderde van onderen een plank. In de driehoeken boven de plank is een rozetmotief aangebracht. Hierboven een klep, met links en rechts briefpanelen in twee kruispanelen met geprofileerde lijsten, met ijzeren beslag op de middenstijl: een gedraaid staarthengsel, met aan de bovenzijde een vierkante slotplaat met bloemen en de letters "R" en "F" [Robert Fruin] en onderaan een bloemmotief. De bovenrand bevat een versiering van eikenbladeren met eikels. Ter weerszijden van de klep staan gedraaide halfzuilen, eronder een losstaande zuil, uitlopend in twee sleepoten met acanthusbladeren. Onder de klep ter weerszijden een zwik met rozet, uitlopend tot op de plank, hieronder een bladmotief. Bij de kast hoort een sleutel.

Object

Titel
Kast voor historieprenten geschonken aan Robert Fruin
Objectnaam
kast
Inventarisnummer
5723
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
ca. 1885
Materialen
hout, ijzer
Techniek
gebeeldhouwd
Afmetingen
Algemeen: 163,5 x 110,5 x 39cm (1635 x 1105 x 390mm)

Onderwerp

Voorstelling
bloem

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Overdracht
Met dank aan
Overdracht door Mr. P.R. Blok te 's Gravenhage uit het nalatenschap van Mej. Dr. I. Blok, 1951; Prof. P.J. Blok; Prof. Robert Fruin.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan