De Vrede van Rijswijk in 1697, ca. 1700

Jan van Vianen

Twaalf prenten met afbeeldingen van het huis te Rijswijk en de vertrekken voor de vredesonderhandelingen. Allen met een onderschrift in het Frans en in het Nederlands door J. van Vianen en "Anna Beek excudit Haga cum Privilegio". A: "Gesicht van de Wegh na het Konincklijke Huijs buijte Rijswijck" B: "Het Gesight van het Koninglijke Huijs te Rijswijck" C: "Gesigt vant' Konincklijke huijs tot Rijswijck aan de Oost-zijde" D: "Het gesicht van t Konincklijke Huijs te Rijswijck van Achtere" E: "Kamer van de Mediateur" F: "Cabinet van de Mediateur" G: "De groote zaal der conferentie tot de Generale Vrede ende alwaar de Selve getekent sal werden.1: deuren alwaar de H: Ambassadeuren en gevolmagn. der Hoge Geallieerden passeren. 2: deuren alwaar de Hn. Amb. van Vrankrijk door passeren." H: "De Kaemer alwaer de Ambassadeurs van vrancrijck Vergaederen" I: "de tweede Kamer van de Ambassadeurs van Vranckrijkck" J: "De Kaemer Alwaer de Ambassadeurs van sijn Keijserlijcke Majesteijt als oock van de Keurvorsten der Keijserrijcks vergaederen" K: "De Kaemer alwaer de gevolmaghtighden van alle de Hooge Geallieerde vergaederen" L: "De Kaemer in welke de vrede geteekent is tuschen Engelant Spanje en de Staeten Generael ter ener en Vranckrijk ter andre syde op den 20 september 1697".

Object

Titel
De Vrede van Rijswijk in 1697
Objectnaam
gravure
Inventarisnummer
5724.96
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Jan van Vianen
Datering
ca. 1700
Signatuur
voorzijde linksonder: J: van Vianen fec.
Materialen
papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
12 dragers elk ongeveer: 22 x 27,5cm (220 x 275mm)
Met oplegvel: 62,8 x 90cm (628 x 900mm)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Overdracht door Mr. P.R. Blok te 's Gravenhage uit het nalatenschap van Mej. Dr. I. Blok, 1951; Prof. P.J. Blok; Prof. Robert Fruin.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan