Jas-spel

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Jas-spel in een houten schuifdoos met een telraam aan de rechterzijde. Het telraam is vierkant en onderverdeeld in twee rechthoeken. In beide rechthoeken zijn er gaatjes verticaal genummerd met cijfers van één tot en met tien. Daarnaast staat handgeschreven: ''Honderden, Vijftigen, Twintigen''. Daaronder is horizontaal genummerd van één tot en met negentien. Er liggen negentien speelkaarten in een vak linksboven. De voorzijde bedrukt met schoppen, klaver, harten en ruiten, van één tot en met zes. Schoppen, klaver, ruiten één en harten één en twee ontbreken. De achterzijde is wit met rode stippen. Links onder in een vak liggen benen staafjes die in de gaatjes gestoken kunnen worden. Het zijn acht zwarte en tien witte staafjes. Bij de doos is een kaart met berekeningen van Boston Whist gevoegd. Onderaan de kaart staat gedrukt ''te Rotterdam, bij WED. LOCKE & ZOON, Vischsteeg, B 181''.

Object

Titel
Jas-spel
Objectnaam
speelkaarten
Inventarisnummer
5728
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Materialen
been, hout, papier, inkt
Techniek
gedrukt
Afmetingen
Algemeen: 3,5 x 15,9 x 20,8cm (35 x 159 x 208mm)

Verwerving

Datum
1951
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan