Doos met daarin het kienspel, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Ovaalvormige spanen doos met een los deksel met daarin het kienspel. Op het deksel van de doos zitten drie etiketten van Van Gend & Loos: in het midden een etiket met het opschrift "[...] 30 Maart Den Heer J. Nuhout van der Veen adres: den heer Clock Molenstraat te D.... voorzichtig te behandelen". Daarboven en links ernaast staan twee etiketten met hetzelfde opschrift "Algemeene Expeditie-Onderneming VAN GEND & LOOS van ... naar ...". Over het hele deksel zitten resten van lakstempels. In de doos zitten 24 kaarten van rechthoekig karton: zes met een rode achterkant, zes met een groene achterkant, zes met een blauwe achterkant en zes met een gele achterkant. De kaarten bevatten allen drie bij negen hokjes bedrukt met witte hokjes met daarin zwarte cijfers lopend van 1 tot en met 90 en groene blanco hokjes. Tevens zitten er zes kaarten van karton in de doos die kunnen worden dubbelgevouwen, met daarop bedrukt in totaal tien bij negen hokjes met daarin cijfers lopend van 1 tot en met 90. In de doos zitten drie zakjes: in het eerste zakje, van katoen met een bloemmotief, zitten rode schijfjes van been, gele schijfjes van been, een geel schijfje met een rood vierkantje in het midden, vierkante stukjes glas, ronde stukjes glas en koperen plaatjes. In het zakje van effen katoen zitten halfronde houten bolletjes, genummerd 1 tot en met 90 en één blanco bolletje. In het derde zakje, van katoen met een bloemmotief, zitten halfronde houten bolletjes met nummers tussen de 50 en 1830.

Object

Titel
Doos met daarin het kienspel
Objectnamen
doos, gezelschapsspel
Inventarisnummer
5820
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
19de eeuw
Materialen
katoen, koper, been, glas, hout, papier
Techniek
bedrukt
Afmetingen
Algemeen: 13,8 x 34,5 x 20cm (138 x 345 x 200mm)

Verwerving

Datum
1953
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Particuliere schenking, 1953
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan