Haarschilderij ter nagedachtenis aan Eitje van Leeuwen, 20ste eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Ovaal haarschilderij met de voorstelling van een grafmonument ter nagedachtenis aan Eitje van Leeuwen. Afgebeeld is een driehoekig monument, met onderaan een schedel met twee gekruiste botten afgebeeld, staande op een vierkante stokkel waarop staat "Eitje van Leeuwen, Echtgenote van P. Hogendoorn, Geb. 20 Aug 1855, Overl 21 Jan 1901" en daaronder op een liggende steen "Ter nagedachtenis aan onze geliefde moeder". Vooraan ligt een steen waarop staat "Rust in vrede". Naast het grafmonument staat links een boom en rechts staat een kleiner monument. Het ovale haarschilderij zit met passe-partout in een rechthoekige zwartgelakte houten lijst met uitgezette hoeken en zit achter glas.

Object

Titel
Haarschilderij ter nagedachtenis aan Eitje van Leeuwen
Objectnaam
collage
Inventarisnummer
5951.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
20ste eeuw
Materialen
hout, papier, glas, mensenhaar, inkt
Techniek
gelakt
Afmetingen
Met lijst: 36 x 31 x 1,7cm (360 x 310 x 17mm)

Onderwerp

Voorstelling
grafmonument
Collectie
haarwerk

Verwerving

Datum
1957
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan