Postkoets met koetsier, 1912-1916

Jacobus Antonius Lambrechts

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Houten model van een postkoets met op de bok een koetsier. De zwart gelakte koets heeft vier spaakwielen, waarbij de achterste wielen groter zijn dan de voorste. Aan de voorste as zijn de armen waarin het paard gespannen kan worden bevestigd, de as met wielen kan naar links en rechts zwenken. De koets heeft aan beide zijden een scharnierend deurtje, en aan de voorzijde een groot raam en aan de achterzijde een klein raam. De koets is van binnen bekleed met roze textiel. Aan weerszijden van de bok een metalen lantaarn. Op de bok is met een metalen pin de koetsier bevestigd. Hij is gekleed in een donkere broek en jas met daarover een cape. Op het hoofd draagt hij een hoge hoed.

Object

Titel
Postkoets met koetsier
Objectnamen
model, koets
Inventarisnummer
7464
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Jacobus Antonius Lambrechts (maker)
Datering
1912-1916
Materialen
metaal, hout, textiel, glas
Technieken
gesneden, beschilderd, gelakt
Afmetingen
Model: 36,5 x 103 x 36cm (365 x 1030 x 360mm)
Figuur: 26 x 14 x 14cm (260 x 140 x 140mm)

Verwerving

Datum
1968
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan