Moesschotel van tin, tweede of derde kwart 16de eeuw

Anoniem

Moesschotel van gegoten tin met een brede schuin oplopende rand en een verdikte bovenrand. De schotel is gemerkt aan de bovenzijde met het eigendomsmerk van het echtpaar Van der Laen - van Montfoort, het alliantiewapen van Montfoort - Boelens en de gekroonde roos.

Object

Titel
Moesschotel van tin
Objectnaam
schotel
Inventarisnummer
7476.6
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
tweede of derde kwart 16de eeuw
Merktekens
Bovenzijde, rand: in drieën gedeeld wapenschild met aan weerszijden letters C en B, en om het geheel heen een cirkel [eigendomsmerk van het echtpaar Van der Laen-Van Montfoort]; wapenschild, overlangs in twee helften verdeeld - de linker helft bestaat uit vier kwadranten, waarvan twee geblokt en twee met een klein wapenschild - de rechterhelft is horizontaal verdeeld in drie velden [alliantiewapen van Montfoort-Boelens]; gekroonde roos.
Materiaal
tin
Techniek
gegoten
Afmetingen
Algemeen: 3,5 x 22cm (35 x 220mm)

Onderwerp

Collectie
bodemvondsten

Verwerving

Datum
1968
Wijze van verwerving
Aankoop
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan