Penning ter ere van F. Gordon regent van het Minne- of Arme Oude Mannen en Vrouwenhuis, 1922

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Zilveren penning ter ere van F. Gordon, regent van het Gereformeerde Minne- of Arme Oude Mannen en Vrouwenhuis 1900-1922. Op de voorzijde het logo bestaande uit een monogram van de letters "O M A V" in een gekroond wapenschild opgehouden aan weerszijden door twee leeuwen. Er omheen lofwerk van lauwertakken. In een cartouche aan de onderzijde is het opschrift gegraveerd: "Gereformeerd Minne- of Arme Oude Mannen- en Vrouwenhuis". Helemaal onderin in kleine letters de initialen van de maker: "B U". Op de keerzijde achter een eikentak met een gestrikt lint een rechthoekige cartouche met het opschrift: "TER HERINNERING AAN ZIJN REGENTSCHAP 1900-1922 DEN HEER F. GORDON AANGEBODEN DOOR HET BESTUUR".

Object

Titel
Penning ter ere van F. Gordon regent van het Minne- of Arme Oude Mannen en Vrouwenhuis
Objectnaam
penning
Inventarisnummer
7557
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1922
Merkteken
Voorzijde onder: B.U.
Materiaal
metaal
Techniek
verzilverd
Afmetingen
Algemeen: 5 x 0,2cm (50 x 2mm)
Gewicht: 46,3g

Onderwerp

Voorstelling
cartouche, leeuw

Verwerving

Wijze van verwerving
Onbekend
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan