Regulateurlamp met porseleinen voet

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Regulateurlamp met een vaasvormig porseleinen lichaam op een koperen voet. De voet staat op drie rechthoekige voetjes, gedecoreerd met palmetten. Op het lichaam is de iets overkragende pithouder geplaatst. De pithouder heeft een cilindrisch lichaam met twee draaiknopen. Aan de bovenzijde twee koperen staafjes, de derde ontbreekt. Aan de onderzijde van de voet een oud etiket met de handgeschreven tekst: "regulateurlamp, geschenk H.H. Kamerlingh Onnes". Hierbij een los een koperen opzetstuk, vermoedelijk voor een lampenkap. Dit opzetstuk bestaat uit een ring (deel uit de ring ontbreekt) versierd met lobben, waarop drie dunnen stangen schuin naar buiten lopend, waarop een bredere hoedvormige ring. Daarbovenop staat op drie poten gemaakt van korte stroken koper een koperen ring gemaakt van een strook koper, die aan alle kanten zwaar verbogen is.

Object

Titel
Regulateurlamp met porseleinen voet
Objectnaam
lamp
Inventarisnummer
7717
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Materialen
porselein, koper
Technieken
gegoten, gedreven, geglazuurd
Afmetingen
Totaal: 80,4 x 14,9cm (804 x 149mm)
Lamp: 56,4 x 14,9cm (564 x 149mm)
Kaphouder: 24 x 13,5cm (240 x 135mm)

Verwerving

Datum
1971
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan