Lederen pop met wit/rood katoenen jurk, ca. 1910

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Lederen pop met een porseleinen hoofd en porseleinen handen. De onderbenen en voeten zijn van katoen en de pop heeft scharnierende armen en benen. Het gezicht van de pop is beschilderd, met slaapogen en een open mond met tandjes. Het haar is gemaakt van mensenharen, vastgezet met spelden en een rood lintje. Op de rug zijn de initialen "E & S" gegraveerd. Het kostuum van de pop bestaat uit: - wit katoenen jurk met ingeweven rood streepje, rondom de hals geplooid, met korte ingezette mouwen; de sluiting zit aan de achterzijde door middel van een haakje en een oogje.; rond de taille een rood lint, aan de voorkant gestrikt; - wit kraagje van dunne katoen met ingeweven rondje., rond de hals uitlopend in kanten randje; het kraagje is op de linkerschouder met enkele steekjes vastgenaaid aan de jurk; - metalen broche met blauw steentje, middenvoor op het kraagje gespeld; - wit katoenen onderrok met elastiek rond de taille; - wit katoenen onderbroek met broekspijpen tot over de knie; broekspijpen aan de onderkant afgewerkt met wit sierbandje, aan bovenzijde twee lange splitten, met een sluiting door middel van twee paar strikken; - opengebreide, bruine kniekousen; - bruin leren schoenen met metalen gesp middenvoor; schoenen zijn voor op de voet vastgestrikt met geel koordje.

Object

Titel
Lederen pop met wit/rood katoenen jurk
Objectnaam
pop
Inventarisnummer
7735
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
ca. 1910
Merkteken
op de rug: E & S
Materialen
kant, katoen, porselein, mensenhaar, leer
Techniek
genaaid
Afmetingen
Algemeen: 44 x 17 x 7cm (440 x 170 x 70mm)

Verwerving

Datum
1971
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan