Kelk met inscriptie 't welvaren van de consistorie, derde kwart 18de eeuw

Anoniem

Kelk van kleurloos glas op een houten voet. De in 1980 met de restauratie toegevoegde voet is van palmhout. Dan volgt de korte, massieve, dunne stam met 2 knopen en een kraag met daarboven een kelk. Op de wand van de kelk een afbeelding van een collecterende ouderling, staande op een grasachtige ondergrond. In zijn rechterhand een collectezak aan een stok en zijn linkerhand op borsthoogte in zijn jas gestoken. Aan de andere zijde bevindt zich een cartouche met bladertakjes met daarin de tekst: " 'T WELVA:REN VAN DE CONSISTORIE", in drie regels. Op de voet een handgeschreven nummer "24/11.80".

Object

Titel
Kelk met inscriptie 't welvaren van de consistorie
Objectnaam
kelk
Inventarisnummer
7916
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Makers
Anoniem
Anoniem
Datering
derde kwart 18de eeuw
Materialen
palmhout, glas
Technieken
geblazen, gedrild, gedraaid
Afmetingen
Algemeen: 22 x 8,7cm (220 x 87mm)

Onderwerp

Voorstelling
man

Verwerving

Datum
1973
Wijze van verwerving
Geschenk
Met dank aan
Geschenk Vereniging van Belangstellenden in Museum De Lakenhal, 1973; Afkomstig van de Waalse Hervormde Gemeente, Leiden.
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan