Raam met wapen van Mr Adriaen van Cruiskerken, regent van het Heilige Geesthuis, 1687

Gerrit Bolten

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Gebrandschilderd raam van Adriaen van Cruiskerken, regent van het Heilige Geesthuis. Het wapen bestaat uit een groen schild met een zilveren ster vergezeld van drie gouden andrieskruisen en in de top een barensteel van hetzelfde. Als helmteken is een ster gebruikt. In een cartouche onder het wapen staat "Mr ADRIAEN VAN CRUISKERKEN Anno 1687" (deels nog leesbaar); onder de cartouche is een cherubijnenkopje te zien. De fragmenten gebrandschilderd glas zijn ooit opnieuw vastgezet in deze constructie met houten lijst. Op de houten lijst zijn transparante kunststof etiketten genageld, met in witte letters de vervaardiger en de naam van degene van wie het wapen is.

Object

Titel
Raam met wapen van Mr Adriaen van Cruiskerken, regent van het Heilige Geesthuis
Objectnamen
glas-in-lood (raam), ruit
Inventarisnummer
797.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Gerrit Bolten (maker)
Datering
1687
Materialen
glas, hout, lood
Technieken
gebrandschilderd, glas-in-lood, schrijnwerk
Afmetingen
Met lijst: 109 x 76,5 x 3cm

Onderwerp

Voorstelling
familiewapen

Verwerving

Wijze van verwerving
Bruikleen
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan