Kop en schotel met bloemdecor in vakken, tweede helft 18de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Kop en schotel van Chinees porselein gedecoreerd in onderglazuur blauw. De schotel is versierd met een bloemetje in een dubbele cirkel die omgeven is door twee rijen van zes lotusbladvormige panelen met elk een bloemenrank. De buitenste rij van de panelen wordt afgesloten door een rand met lotusbladmotief. Op de bodem aan de binnenzijde van de kop een bloemetje en aan de bovenkant een rand met lotusbladmotief. Aan de buitenzijde twee rijen van zes cartouches met elk een bloemenrank. De rand van de kop en het schoteltje is geschulpt.

Object

Titel
Kop en schotel met bloemdecor in vakken
Objectnamen
kop (drinkgerei), schoteltje
Inventarisnummer
8085.2
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

ja

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
tweede helft 18de eeuw
Materialen
glazuur, porselein
Technieken
gebakken, geglazuurd
Afmetingen
Kop: 2,5 x 4,5cm (25 x 45mm)
Schotel: 1,8 x 7,8cm (18 x 78mm)

Onderwerp

Voorstelling
bloem

Verwerving

Datum
1975
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan