Kop en schotel met blauw bloemdecor, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Kop en schotel van Chinees porselein. De schotel heeft een hoge standring en een rondlopende wand. De kop heeft eveneens een hoge standring en een langgerekt lichaam met een naar buitenstaande mondrand. Op de schotel is een vakverdeling van acht vakken rond een centraal medaillon geschilderd. De vakken zijn alternerend gevuld met een bloem tegen een witte grond en een witte bloem uitgespaard tegen een grond met blauw arceerwerk. Langs de rand arceerwerk en gestileerde bloemmotieven. Op de kop eenzelfde decoratie, met aan de binnenzijde op het plat een bloemetje en langs de mondrand arceerwerk. Onderzijde van kop en schotel zijn gemerkt met een bloemetje.

Object

Titel
Kop en schotel met blauw bloemdecor
Objectnamen
kop (drinkgerei), schoteltje
Inventarisnummer
8150.1
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Merkteken
Onderzijde kop: bloemetje
Onderzijde schotel: bloemetje
Materialen
porselein, glazuur
Technieken
beschilderd, gebakken, geglazuurd
Afmetingen
Kop A: 7,7 x 8,4cm (77 x 84mm)
Schotel B: 2,3 x 13cm (23 x 130mm)

Verwerving

Datum
1975
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan