Vaandel van Muziek-en Toneelvereeniging Nut en Vermaak met draagstok en vaangordel, 1894

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandel van donker rood fluweel. Bovenin inscriptie "MUZIEK EN TOONEELVEREENIGING" geborduurd in opgevulde letters van gouddraad. Daaronder goudkleurige franje met vier kwasten. In het midden geborduurd en geappliqueerd een lier, twee trompetten, muziekblad en een lachend en een treurig gezicht, omgeven door een krans bestaande uit een lauwertak en een eikentak. Daaronder de inscriptie "NUT EN VERMAAK 1874 29 JUNI 1894". Links bovenin het vaandel hangt een gouden medaille. Tevens zijn een eikenkrans en een lauwertak op het vaandel vastgezet. Het geheel is omzoomd met goudgalon. Langs onderzijde goudkleurige franje met drie kwasten. Achterzijde van rode katoen. Metalen dwarslat met houten knoppen. Koord met aan beide zijde een kwast. Hierbij een vaangordel van rood fluweel met goudgalon. Hierbij een houten draagstok in twee delen. De stok is zwart geverfd en de bovenste stuk van het onderste deel is een metalen buis, waar het bovenste deel ingeschoven wordt. Bovenop is een metalen schroef bevestigd. Om het bovenste deel zijn drie metalen ringen bevestigd van klein naar groot met op iedere ring leeuwenkoppen met een ring in de bek. Aan één van de ringen hangt een medaille. Op voorzijde van de medaille een afbeelding van een zittende en een staande lierspelende vrouw. Middenonder: "A. Falise". Op de keerzijde de tekst: "Toneelver. "Kunst en Vermaak: Oosterbeek 2e Pr. Solo 21-4-'17".

Object

Titel
Vaandel van Muziek-en Toneelvereeniging Nut en Vermaak met draagstok en vaangordel
Objectnamen
vaandel, vaandelschoen, draagstok
Inventarisnummer
8223
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1894
Materialen
galon, verf, hout, gouddraad, fluweel, metaal, leer, katoen, zilverdraad
Technieken
geborduurd, genaaid, gegoten, geappliqueerd
Afmetingen
Vaandel met dwarslat en kwast: 155 × 115 × 7,5cm (1550 × 1150 × 75mm)
Vaandel: 132 × 93cm (1320 × 930mm)
Vaandelstok: 237 x 27cm (2370 x 270mm)
Vaangordel: 76 × 13,5 × 5cm (760 × 135 × 50mm)

Onderwerp

Voorstelling
trompet, lier

Verwerving

Datum
1976
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan