Paneel van Muziek- en toneelvereniging Nut en Vermaak, 1874

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Houten paneel van de Muziek- en toneelvereniging Nut en Vermaak in een zwarte lijst. Het ruitvormige paneel is beschilderd met in het midden een ruit waarin centraal het monogram "NV" staat met rondom takken met bladeren. Bovenaan staat een lier en onderaan twee maskers. Onder de maskers staat "1874". Links en rechts staan rode leeuwen als schilddragers met wapens: links het wapen van Nederland (gekroond schild met lopende leeuw) en rechts het stadswapen van Leiden (gekroond schild met twee gekruiste sleutels). Geheel bovenaan staat "Muziek- en toneelvereniging Nut en Vermaak" met ertussen een kroon en onderaan staat op een grijze banderol "In Kunst Ligt Geschiedenis". Paneel zit in een zwartgeverfde houten lijst met een vergulde binnenrand. De rand van de lijst is langs de punt bovenaan trapsgewijs verbreed.

Object

Titel
Paneel van Muziek- en toneelvereniging Nut en Vermaak
Objectnaam
schildering
Inventarisnummer
8226
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1874
Materialen
hout, verf
Techniek
beschilderd
Afmetingen
Drager: 62 × 62 × 0,2cm (620 × 620 × 2mm)
Met lijst: 108 × 105,5 × 5,5cm (1080 × 1055 × 55mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen, lier

Verwerving

Datum
1976
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan