Barometer en thermometer gevat in houten lijst

E. Bäumer

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Gecombineerde aneroïde barometer en kwikthermometer [thermometer boven, barometer onder], gevat in een symmetrische gestoken lindenhouten lijst. De ornamenten bestaan uit florale motieven [bladeren en stengels], waarin de vormentaal van de jugendstil al zichtbaar wordt, zij het rudimentair. De thermometer ligt verzonken in een lijst van stengels en heeft twee schalen: "C" lopend van -10 tot 50 [Celsius] en "F" lopend van 20 tot 120 [Fahrenheit]. De aneroïde barometer komt circa 4,5 cm. naar voren en is gevat in een ronde gegutste metalen houder, die naar beneden toe breed uitloopt. Op de barometer staat onder het glas "Storm. Regen of wind. Veranderlijk. Mooi weer. Bestendig". Op de barometer staat "E. Bäumer Deventer". Aan de achterzijde is een cijfer gesneden "17". Op de sticker op de achterzijde staat "Uit de nalatenschap van Hugo van Poelgeest, Steenfabriek "Ouderzorg" Leiderdorp - Leiden nr. 8251".

Object

Titel
Barometer en thermometer gevat in houten lijst
Objectnamen
barometer, thermometer
Inventarisnummer
8251
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
E. Bäumer
Merktekens
Op barometer, onder glas: E. Bäumer Deventer.
Materialen
metaal, glas, lindehout
Afmetingen
Algemeen: 50 x 25 x 5,3cm (500 x 250 x 53mm)

Onderwerp

Voorstelling
flora

Verwerving

Datum
1977
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan