Inktstel van brons, 19de eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Rechthoekig organisch gevormd bronzen inktstel met twee inktreservoirs en drie deksels. Het inktstel is versierd met bronzen hedera ranken en bladeren. De twee glazen inktreservoirs hebben een bolle vorm en geslepen facetten en hebben uitbundig vormgegeven bronzen deksels. In het midden van het inktstel is een holte voor het vloeizand uitsparing met deksel met een jachthond als knop van het deksel. Onder het deksel bevindt zich een briefje: "Uit de nalatenschap van Hugo van Poelgeest, Steenfabriek 'Ouderzorg', Leiderdorp". Over de hond heen 'groeit' een boog van hedera. Aan de voor- en achterzijde zijn twee sleuven aangebracht voor het bewaren van penhouders.

Object

Titel
Inktstel van brons
Objectnaam
inktstel
Inventarisnummer
8253
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de eeuw
Materialen
glas, brons
Technieken
gegoten, geslepen
Afmetingen
Totaal: 15 x 48 x 31cm (150 x 480 x 310mm)
Inktstel: 15 x 48 x 31cm (150 x 480 x 310mm)
Inktpot met deksel: 12 x 7cm (120 x 70mm)
Deksel met hond: 8 x 9 x 7,8cm (80 x 90 x 78mm)

Onderwerp

Voorstelling
plant, hond

Verwerving

Datum
1977
Wijze van verwerving
Legaat
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan