Vaandel van Muziekvereeniging Werkmans Wilskracht met topornament, 1904

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandel van de Muziekvereeniging Werkmans Wilskracht. Het vaandel is van rood fluweel, met aan de bovenzijde franjestrook. Daaronder staat "Muziek Vereeniging". In het midden een gekroonde lier, omsloten door een lauwerkrans, geborduurd en opgevuld met goud- en zilverdraad. Daaronder staat "Werkmans Wilskracht opgericht 17 Februi 1902 Leiden". De inscriptie is gedeeltelijk in opgevulde letters van gouddraad geborduurd en gedeeltelijk in goud en zilver garen geborduurd. De zijkanten zijn naar achteren geslagen. Goudgalon met franje is aangebracht langs de onderzijde. Aan de onderzijde zitten twee kwasten. Het vaandel is met nagels bevestigd aan een beugel. Hierbij heeft een topornament gezeten, welke ontbreekt.

Object

Titel
Vaandel van Muziekvereeniging Werkmans Wilskracht met topornament
Objectnamen
vaandel, topornament
Inventarisnummer
8351
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem (maker)
Datering
1904
Materialen
metaaldraad, fluweel, katoen
Technieken
geborduurd, genaaid
Afmetingen
Algemeen: 116 × 74 × 2cm (1160 × 740 × 20mm)

Onderwerp

Voorstelling
lier

Verwerving

Datum
1979
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan