Vaandel van R.K. Bond van Melkhandelaren met draagstok en vaandelstoel, 20ste eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandel van gele, groene, rode en blauwe velours. Bovenste strook van gele velours met inscriptie "R.K.BOND VAN MELKHANDELAREN". Daaronder, in het midden, blauwe velours met een kruis in een stralende zon, omgeven door vijf gevleugelde engelenhoofdjes. Aan weerskanten hiervan een rechthoekig geel vlak met enerzijds het wapen van Leiden en anderzijds het wapen van het bisdom van Rotterdam. Het overige gedeelte is van groene velours met daarop de heilige Paschali, geknield, in bruine pij met herderstaf, het gezicht gericht naar het kruis. Aan zijn voeten twee schapen. Op het groene vlak verder geborduurde bloemen en een kerkje. Aan de onderzijde, geborduurd op blauwe velours de inscriptie "PASCHALI BAYLON / SANCTE / O.P.N.". Het geheel is afgezet met goudgalon en koord. Langs onderzijde goudkleurige franje. Aan de zijkanten een losse smalle strook van geel velours met rode vierkanjes. De stroken zijn met het vaandel verbonden d.m.v. goudkleurig sierband. Achterzijde van bruine katoen. Het vaandel hangt met zes rode lussen aan een houten dwarslat met aan de uiteinden een goudkleurig gelijkzijdig kruis. Hierbij een metalen haak in de vorm van een kleerhanger. Topornament in de vorm van een keltisch kruis, metalen driepoot en houten draagstok (h 101 cm).

Object

Titel
Vaandel van R.K. Bond van Melkhandelaren met draagstok en vaandelstoel
Objectnamen
draagstok, topornament, vaandel, vaandelstoel
Inventarisnummer
8458
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
20ste eeuw
Materialen
metaal, hout, galon, katoen, velours
Technieken
genaaid, geborduurd, geappliqueerd
Afmetingen
Vaandel met dwarslat en franje: 197 × 147 × 5cm (1970 × 1470 × 50mm)
Vaandel: 186 × 117cm (1860 × 1170mm)

Onderwerp

Voorstelling
wapen (teken), kruis, heilige

Verwerving

Datum
1980
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan