Vlag van Dames Gymnastiek- en Athletiekvereeniging Brunhilde met draagstok, 1910

Firma Gebroeders van Oven

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vlag van de Dames Gymnastiek- en Atletiekvereniging Brunhilde. De vlag is van zeegroene zijde, met bovenin de naam "BRUNHILDE" in geborduurde oranje letters. In het midden staat in een ingezette witte lap stof het stadswapen van Leiden, getekend met stift, met daaronder "LEIDEN" in oranje letters. De vlag is aan drie zijden omzoomd door een franjestrook met aan de linkerzijde vijf lussen voor een stok. Op één van de lussen staat "Gbr. V. Oven Den Haag". Hierbij een draagstok, bestaande uit twee delen die op elkaar vastgeschoven kunnen worden, door middel van een messing cilindervormige huls die vastgeschroefd is op het onderste deel van de stok. Het bovenste deel van de stok heeft een metalen haak voor bevestiging van de vlag en bovenop is een messing huls vastgeschroefd waarin een gat zit met inwendig schroefdraad. Vermoedelijk kon hier een ornament op worden vastgedraaid.

Object

Titel
Vlag van Dames Gymnastiek- en Athletiekvereeniging Brunhilde met draagstok
Objectnamen
draagstok, vlag
Inventarisnummer
8460
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Firma Gebroeders van Oven
Datering
1910
Materialen
hout, metaal, zijde
Technieken
geborduurd, geschreven, genaaid
Afmetingen
Vlag: 96 × 123cm (960 × 1230mm)
Draagstok: 233 x 3,8 x 4,5cm (2330 x 38 x 45mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen

Verwerving

Datum
1980
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan