Vlag van de Schützen-Verein Sulingen, 19de of 20ste eeuw

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Wit zijden vlag met groene rand. In het midden het wapen van de jachtvereniging voorstellende een berenpoot en de letter "S", omgeven door een lauwerkrans. Het wapen wordt bekroond door een geappliceerde en geborduurde burcht. Om het wapen twee eikentakken. De inscriptie "SCHUTZEN VEREIN" is bovenin geborduurd in een banderol. Aan weerskanten van de vlag de jaartallen "1848" en "1912". Onder het wapen de inscriptie "SULINGEN", ook in banderol geborduurd. De groene omlijsting laat in de vier hoeken een jachthoorn met eikenblad zien. Sierlijnen in gouddraad. Achterzijde: katoenen steunlaag.

Object

Titel
Vlag van de Schützen-Verein Sulingen
Objectnaam
vlag
Inventarisnummer
8468
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
19de of 20ste eeuw
Materialen
gouddraad, zijde, katoen
Technieken
geborduurd, geappliqueerd
Afmetingen
Algemeen: 121 x 137cm (1210 x 1370mm)

Onderwerp

Voorstelling
burcht, jachthoorn, wapen (teken)

Verwerving

Datum
1980
Wijze van verwerving
(not assigned)
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan