Vaandel van R.K. Bond van PTT personeel St. Petrus Afd. St. Jan Leiden en omstreken, na 1918

Anoniem

Multimedia

Afbeeldingen van dit object mogen niet worden gedownload. Het auteursrecht van dit object berust niet bij Museum De Lakenhal. Voor meer informatie kunt u contact opnemen.

Vaandel van rode velours bestaande uit vijf losse vertikale delen. Het middelste deel is in drie vlakken onderverdeeld. In het bovenste smalle deel is een postduif met een brief tussen zijn pootjes afgebeeld, zittend op de draden tussen twee telefoonpalen in. In het middelste, langwerpige vlak staat St. Jan met staf. De duif en St. Jan zijn eerst geschilderd en vervolgens geborduurd. In het onderste vlak de inscriptie "NED.R.K.BOND V.POST TELEGRAAF & TELEFOON PERSONEEL ST. PETRUS AFD. ST. JAN. LEIDEN. EN OMSTREKEN OPGER 26 DECEMBER 1918" opgenaaid met smal goudband. De onderkant is afgezet met goudgalon, dat overgaat in een brede macramerand en vervolgens in lange franje. De twee stroken aan weerszijde van dit middenstuk zijn identiek: van rode velours, met in goud geborduurde decoratieve lijnen en twee bruine ovale vormen met groen velours middengedeelte. De ene strook bevat in de bovenhoek het wapen van de PTT (posthoorn en twee bliksemschichten). Op de andere strook staat het wapen van Leiden. Onderaan hangen vier kwasten. De twee buitenste stroken bestaan uit dubbelzijdig sierband met een kwast aan de onderzijde. De vlakken zijn omzoomd met goudgalon. Achterzijde van bruine katoen. Het vaandel hangt aan een houten dwarslat met koperen knoppen.

Object

Titel
Vaandel van R.K. Bond van PTT personeel St. Petrus Afd. St. Jan Leiden en omstreken
Objectnaam
vaandel
Inventarisnummer
8523
Publiek domein

Publiek domein is een term die gebruikt wordt om aan te geven dat werken niet langer onder de bescherming van het auteursrecht en aanverwante rechten vallen. Dit is het geval als de maker minstens 70 jaar dood is. Er is dan geen rechthebbende en om de werken te gebruiken is geen toestemming nodig.

nee

Vervaardiging

Maker
Anoniem
Datering
na 1918
Materialen
hout, galon, velours, katoen, koper
Technieken
geappliqueerd, geknoopt, geborduurd, beschilderd, genaaid
Afmetingen
Vaandel met dwarslat en franje: 216 × 127 × 8cm (2160 × 1270 × 80mm)
Vaandel: 182 × 110cm (1820 × 1100mm)

Onderwerp

Voorstelling
stadswapen, heilige

Verwerving

Datum
1980
Wijze van verwerving
Geschenk
Vragen?
collectie@lakenhal.nl
Nieuwsbrief ontvangen?
Meld u aan